Keeping Up Apperances

Tenk tanken – at vi i stedet for å snakke ned Kommunen, begynte å snakke om «alle sammen først» istedenfor «meg først», hvor det ender med at vi alle kommer som nummer to.
.

Husker du Mrs. Bucket eller fru Bouquet fra «Høy på pæra» når hun buktet seg inn i telefonrøret i den engelske sitcom’en? Assosiasjonene kommer løpende når herr advokat Christensen, eller var han høyesterettsadvokat mon tro, når han vil sørge for at nabolaget på indre Vest blir uberørt av annerledes tenkende østenfra. Hans forslag om å gå tilbake til tiden før 1948, å opprette Aker kommune slik at vestkantbydelene kan samles i en enklave av likesinnede, er lattervekkende. Det bekymringsfulle er at han sier dette i fullt alvor.

image
image
Aker herreds siste administrasjonsbygning lå i Trondheimsveien 5 i Oslo, oppført så sent som 1941-42. Bygningen er utsmykket med navnene på de fire Aker-sognene. Foto:Stig Rune Pedersen

Vi vet ennå ikke hva de sier bak syrinbuskene på Bygdøy. Har han flere med seg slik at det kan bli et Høyreopprør med krav om en ny kommune? Aker kommune uten eiendomsskatt, kommunen hvor bedriftseierne fortsatt kan nyte godt av sugerøret i kommunekassen med all konkurranseutsettingen og utbyttefesten, som har vært en fornøyelse de siste 18 årene. Milliongavene til Høyre ga jo ikke avkastning slik som forventet. Advokat Christensen blir nå Høyres nye aktivist for å sikre at eiendomsskatten fra Vest ikke skal bidra til bedre eldreomsorg eller flere barnehager.
Som sagt, bekymringsfullt da advokaten sannsynligvis representerer en forgangen tidsånd, uten at Høyre tar til motmæle. Det rører seg strømninger i blåblå kretser som hører hjemme i andre klassedrevne samfunn enn vårt. Clemet i Civita sier i ramme alvor at Norge kan tåle mere ulikhet, til tross for at en samlet økonomisk akademia sier det motsatte. Programmet med den amerikanske økonomiprofessoren Robert Reich på NRK må ha vært tankevekkende, også for Oslo Vest.
Det politiske skiftet i hovedstaden er også et uttrykk for at folk etter hvert ønsker seg samfunn som har andre verdier enn spekulativ økonomi, som dreper miljø og setter velferdstjenestene på spill.

Asylet Grønland 28
Aker herred hadde sin administrasjon i Grønland 28, kjent som Asylet, fra 1844 til midten av 1850-tallet. Foto:Chris Nyborg

Det store ukjente blir hvilke midler som blir tatt i bruk av finanseliten. Vi vet fra historien at ingen gir fra seg økonomiske privilegier uten kamp. En ting er sikkert, det plottes bak syrinbuskene på Bygdøy. Advokatene spretter frem.
Kanskje de håper på å bli et eget skatteparadis med knappest mulig selskapsskatt for alle med bostedsadresse på den lille halvøen?

logo-ny-rodgronn30pro
http://forendring.no

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

.

Vil bryte ut av Oslo: “GJENOPPRETT AKER KOMMUNE”

Det politiske skiftet i Oslo har utløst sterke følelser hos borgerlige politikere, bilister og en advokat på vestkanten: “På en blå planet”

Kapital i ubalanse: “INEQUALITY FOR ALL”