Et demokratisk selvforsvar

Bill.mrk. Nye norske kapitalister ønskes!

Verdens vitenskapsmenn, de menneskene som har bidratt med tenkning om vår planet langt utover vår fatteevne, sier at det er nok nå. En av dem er Stephen Hawking.

I grunnen sier flere av oss at vi trenger noe annet og nytt. Det er avdanket og gammeldags å kaste mere penger til milliardærene. De har ikke gitt det tilbake som vi trenger mest av alt.

Det nye gull er arbeidsplasser. Norge trenger flere arbeidsplasser – i hele vårt langstrakte land. Men de skal være av det ordentlige slaget. Arbeidsplasser for menn og kvinner som vil ha vanlige liv med sikker inntekt og betydning for samfunnet rundt. Arbeidsplasser som bygger landet.

Det er nå vi trenger NEW DEAL. Vi trenger ledere som vil bygge ny framtid, nå og for våre barnebarn. Og vi trenger ledere som tenker på Per Persen i Lakselv like mye som finansmegleren på Ullern, eller konsulenten i Ullevål Hageby.

Et Norge hvor alle er like mye verdt og like nødvendige. Og det er her det trengs nye tanker. Vi kan alle se hva Trump innebærer, og hva de hatefulle hvite menn roper på nettet.

Derfor er det ingen tid til å sove. Det er ingen tid til å tro at dette ordner seg av seg selv.

Hele landet må tas i bruk. Sentraliseringens tid er virkelig forbi!
Store enheter tjener de glupske kapitalister i store internasjonale firma.

Vi vil ha «nye kapitalister», de som bygger arbeidsplasser over det ganske land; de finnes overalt, innovatørene som trenger kapital. Det nye mantra er: Hvert tettsted sin egen kapitalist! Og fra nord til sør brukes våre penger, med oljefondet som startkapital. Vi bygger infrastruktur, finordet for Tog mot nord. Det skal bli miljøvennlig å bo og reise i hele Norge.

Og den nye norske kapitalisten, hvem er så det: Han og hun er bofast med hele familien i lokalsamfunnet. Er med i sangkor, på dugnader, og handler i nærbutikken. Nykapitalisten kjennes på språket. Snakker om ansvar for folk som jobber, at bedriften må bidra til nytt svømmebasseng slik at ungene ikke skal drukne i fjæresteinene. Nykapitalisten sier at folk skikker seg når de har fast jobb. Folk skikker seg enda mer når de er en del av oss. Nykapitalisten snakker om det store oss og vi. Nykapitalisten snakker om ansvar, eget ansvar for å bidra til andres liv.

Hva var det hun sa, hun som stod på kaia i Herøy:
Vi vet ikke hva de store globale kapitalistene bringer, men vi vet at VÅRE EGNE milliardærer har vært med å bygge vårt lille samfunn. Her er det godt å bo. De har vært med å dele på investeringene, og de betaler skatt.

NYKAPITALISTEN ER EN AV VÅRE EGNE, ingen global aktør uten navn.

logo-ny-rodgronn30pro
http://forendring.no