Et KLASSEDELT helsevesen

OPS-sykehus betyr profitt foran pasienter, og gir banker og investorer prioritert tilgang til offentlige helsekroner.

Storbritannia har 20 års erfaring med å bygge sykehus gjennom OPS, slik Høyre vil gjøre i Norge.
Resultatet er forgjeldede sykehus som må kutte i pasienttilbudet, mens store entreprenører og investeringsselskap har prioritert tilgang til knappe offentlige helsekroner.

Profitt foran pasienter gir banker og investorer prioritert tilgang til fellesskapets helsekroner.
Helseminister Bent Høie mener det er aktuelt å invitere private med i byggingen av nytt sykehus i Stavanger.

logo-ny-rodgronn30pro
http://forendring.no

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
#helsepolitikk #fastlegeordningen #NHS

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

.
Nedlegging av lokalsykehusene er politisk, ikke faglig begrunnet.

Oluf Dimitri Røe om “helsesjokk” til Dagens Medisin:
“Et helprivat helsevesen gir generelt så dyre tjenester at mange som ikke har den rette forsikringen, enten vil ruinere seg økonomisk eller la være å få behandling. Med unntak av Midt- og Nord-Europa er dette virkeligheten i store deler av verden.”

Har du skjønt dette med TTIP og fastlegeordningen?

image

Har du skjønt dette med TTIP? Mine venner blant engelske leger skriver og snakker stadig oftere om hvor viktig det er å holde helsetjenesten utenfor TTIP. Det tok meg litt tid å forstå hva de snakker om…. Våkn opp folkens! Dette kan bli det groveste angrepet på demokratiet noensinne, og hvorfor har ikke regjeringen gjort noe forsøk på å informere oss om hva den driver med? Slik sto det å lese i en artikkel i The Guardian av den profilerte kommentatoren George Monbiot i november 2013, da jeg lette meg tilbake i engelsk presse i et forsøk på å forstå hva som gjorde mine venner så opphisset. I forhandlingene mellom EU og USA om en ny handelsavtale har den britiske regjeringen ikke gjort noe unntak for deres National Health Service. Det kan bety at alle kontrakter om drift av sykehus eller legepraksiser må ut på anbud, med full rett for «enhver villig aktør», også amerikanske, til å legge inn bud på driften.

.

@steinarwestin:Treffende oppsummering av Cameron-regjeringens privatiseringsreform av engelske #NHS

TheGuardian: “Virgin Care, which has been handed contracts worth hundreds of millions of pounds to run more than 230 NHS and social care services, is one of at least 10 private health firms seeking state-funded contracts whose company structures include tax havens, it can be revealed.”

Bent Høie og “Pengenes helsevesen”